Drømmetydning kjærlighet - Symboler og Mening

Nedenfor kan du lese om hva drømmetydning kjærlighet betyr, og hvordan drømmer og symboler rundt drømmer om kjærlighet kunne tolkes og tolkes.

Drömtydning kjærlighet

Symbolsk betydning drømmer om kjærlighet

Drømmer om kjærlighet på en eller annen måte er veldig vanlige, og ofte er det en slags forbindelse til stemningen man bærer i seg selv i hverdagen. Men symbolikken kan variere noe avhengig av hvordan kjærlighet uttrykkes i drømmen og hvordan drømmen føles rent positivt eller negativt. Generelt sies det at disse drømmene symboliserer et øyeblikk av plutselig tilstedeværelse, en følelse som kan være veldig nyttig å dra nytte av selv i det våkne livet.

Hvorfor drømmer vi om kjærlighet

Spørsmålet om hvordan det kommer til at vi drømmer om kjærlighetsdrømmer, det er selvfølgelig veldig mange svar på, da spørsmålet i sin natur er ekstremt bredt. For det meste handler drømmer om kjærlighet om ekte kjærlighet som er i ens hjerte i det virkelige liv, som manifesteres gjennom drømmesymboler og drømmebilder. Ofte kan disse drømmene dukke opp i perioder med glede og lykke, som da også kan vises som komponenter i kjærlighetsdrømmer.

Som jeg sa, kan kjærlighetsdrømmer ofte ha en slags forbindelse til en slik kjærlighet som du selv føler overfor noen andre, eller en kjærlighet som du oppfatter at noen andre føler om deg selv. Noen ganger er disse drømmene spesielt sterke hvis det er slik at du er i en spesiell periode i livet der mye dreier seg om å elske, ikke bare andre da, men også deg selv.

Noen ganger er til og med drømmer om kjærlighet en slags refleksjon av ting man savner i livet, og gjerne vil ha. Med andre ord kan man si at kjærlighetsdrømmer noen ganger kan si noe om ens iboende ønsker, men også ting man kan fantasere om og føle seg håp om. Men det kan også være hvis drømmene gjenspeiler at du føler beundring for en annen person. I disse tilfellene trenger ikke drømmen å bety at du er forelsket i personen, men heller at du kanskje ønsker at det du beundrer også skal eksistere som en kvalitet på deg selv.

Noen ganger er det også vanlig at kjærlighetsdrømmer dukker opp i forbindelse med at du har startet et nytt forhold eller at du nylig har blitt forelsket. Men den utløsende faktoren kan også være at du for eksempel har sett en kjærlighetsfilm på TV, eller lest en kjærlighetsroman i bokform eller lyttet til en lydbok om kjærlighet.

Vanlige drømmer og symboler på kjærlighet

Nedenfor går vi gjennom et stort sett med forskjellige symboler som kan dukke opp når du drømmer om kjærlighet, ved hjelp av disse kan drømmetolkningen din om kjærlighetsdrømmer bli dypere og få større betydning.

Drømmer om partneren hans

Drømmer der du drømmer om din virkelige partner i det virkelige liv handler ofte om uttrykk for kjærligheten som eksisterer mellom deg selv og partneren din. I de aller fleste tilfeller er disse drømmene ekstremt positive og formidler at ting er riktig. De er ofte et tegn på at kjærligheten som eksisterer er ekte og noe du bør dra nytte av og sette pris på.

Drømmer om å møte partneren din

Hvis du drømmer om anledningen da du møtte din nåværende partner, har drømmesymbolet ofte med seg en slags følelse av usikkerhet. Det kan handle om usikkerhet rundt forholdet og hvor mye partneren din faktisk elsker deg. Det er en iboende frykt for at partneren kan forlate en, og ens indre ønsker å forsikre seg om at dette ikke er tilfelle, og plukker deretter ut bilder om det første møtet og hvordan kjærligheten oppsto.

Drømmer om å være lykkelig med partneren

Drømmer der du drømmer om at du føler deg lykkelig med partneren du har i det virkelige liv, er ofte veldig bra, de betyr vanligvis at du faktisk er fornøyd med forholdet ditt og at det er få ting du vil endre. Dette er ofte en indikasjon på at partneren også føler det slik, da slike følelser ofte er gjensidige.

Drømmer om å være misfornøyd med partneren

Drømmer der du drømmer om at du føler deg misfornøyd med partneren din som du har i det virkelige liv, er ofte et ganske dårlig tegn. De betyr vanligvis at du faktisk er misfornøyd med forholdet ditt, og at det er ting du faktisk vil endre. Noen ganger er denne typen drømmer også en indikasjon på at partneren din også kan ha slike tanker, og at forholdet kan være i fare.

Drømmer om å spionere på partneren sin

Drømmer der du drømmer om at du spionerer på partneren din, for eksempel ved å gå gjennom partnerens telefon eller sjekke hva partneren har besøkt for nettsteder eller chattet med for noen mennesker på Facebook, handler ofte om en iboende sjalusi som er ekte. Symbolet du bør ha med deg er at du faktisk føler deg misunnelig på innsiden, selv om det ikke føles slik på utsiden. Følelsene vil dukke opp, drømmesymbolet er ofte en advarsel.

Drøm om å krangle med partneren sin

Drømmer der du drømmer om at du krangler med kjæresten din symboliserer noen ganger at det kan være en splittelse i forholdet, og at hvis du ikke leter etter og prøver å reparere denne riftet, kan forholdet bli ødelagt. Det som forårsaker sprekken er ofte noe som har skjedd for en tid tilbake, og som nå har begynt å boble til overflaten.

Drømmer om rask kjærlighetsaffære

Drømmer om et raskt kjærlighetsforhold, som en "one night stand", bærer ofte med seg en symbolikk som peker på ens tilnærming til livet generelt. Dette betyr ofte at du for tiden har ganske god kontroll over din nåværende situasjon, og er klar til å takle eventuelle bekymringer som måtte oppstå.

Dreams of unrequited love

Hvis du drømmer om at du uttrykker din kjærlighet til noen, men ikke får noe tilbake, er dette ofte noe som symboliserer en indre usikkerhet og angst. Det trenger ikke være slik at meningen med drømmen bare er kjærlighet, selv om det ofte er tilfelle, da det kan dreie seg om usikkerhet rundt et vennskap eller jobbsituasjon.

Drømmer om tidligere kjærlighet

De fleste drømmer noen ganger om et forhold som har vært, eller en bestemt person som har spilt en stor rolle i ens liv eller vært gjenstand for ens kjærlighet. Noen ganger er det lett å tolke drømmer som dette som savner den som har vært eller personen som dukker opp i drømmen, men det er ofte en feil tolkning. I stedet handler det ofte om å være veldig fornøyd med livet som det er, og at det som skjer i drømmen heller er en måte for selv underbevisstheten å fortelle at det ikke var bedre før.

Drømmer om å elske

Drømmer der du føler at du virkelig og oppriktig elsker noen, ofte en person som er utydelig i drømmen, handler ofte om at du vil at kjærlighetslivet ditt skal tas til neste nivå og vokse i seg selv. Det trenger ikke å handle om din nåværende partner, og du trenger ikke å være i et forhold. Det som formidles av drømmen er på en måte symbolsk for ditt indre arbeid for å føle sterkere kjærlighetsfølelser.

Drømmer om å være forelsket

Drømmer der du drømmer om at du er forelsket i noen, og at det i drømmen er klart hvem personen er, handler mest om at det er reelle følelser for personen som dukker opp i drømmen. Selv om du kanskje ikke tror eller har forventet at det kan være følelser om denne personen, viser drømmesymbolene at det faktisk kan være slik. Ofte fungerer denne typen drømmer om en person som ikke en gang er din nåværende partner som en slags vekkerklokke som forholdet kanskje ikke er på topp.

Drømmer om å være i et forhold

Hvis du drømmer om at du er i et forhold selv om du ikke er i det virkelige liv, er denne typen drømmer ofte et indre varselsignal som sier at du er tørst etter kjærlighet. Du lengter etter kjærlighet og vil virkelig at den skal vises og snart manifestere seg. Hvis du drømmer om et ekte forhold, er drømmen ofte en symbolsk indikasjon på at forholdet føles omtrent slik det er malt i drømmeverdenen.

Drømmer om kjære familiemedlemmer

Hvis du drømmer om familiemedlemmene dine og hovedfølelsen eller symbolet i drømmen er kjærlighet, så handler drømmen ofte om ens forhold til familien. Generelt er følelsen i drømmen vanligvis positiv kjærlighet, og dette gjenspeiler deretter forholdet til ens familie og viser at det er positivt og harmonisk.

Drømmer om å bli forelsket i et familiemedlem

Drømmer der du drømmer om at du er forelsket i et familiemedlem, dvs. ikke bare føler kjærlighet til noen i familien, men at du virkelig er forelsket, kan noen ganger føles veldig vanskelig i ettertid. Men symbolikken du bør ta med deg er at det egentlig ikke handler om rare følelser, det er bare dine indre drømmebilder som maler disse følelsene, den virkelige betydningen er at familiens kjærlighet bobler.

Drømmer om å kysse

Drømmer der du drømmer om at du kysser et annet menneske, handler ofte om at ditt indre har snappet opp at noe vil skje. Ofte kan det være en spesiell person i nærheten som har begynt å ha følelser, og ens indre har på en måte allerede begynt å svare på disse følelsene ettersom denne typen symbolikk har manifestert seg i drømmenes verden.

Teksten ble sist oppdatert 2020-09-28

Sjekk også ut vårt veldig populære gratis dagens horoskop for alle stjernetegnene!

Andre relaterte drømmetydninger

drømmetydning abel | drømmetydning absint | drømmetydning fotoalbum | drømmetydning alter | drømmetydning ånder | drømmetydning armbånd | drømmetydning avtale | drømmetydning boks | drømmetydning frisør | drømmetydning bitt | drømmetydning bigamy | drømmetydning bjørner | drømmetydning blod | drømmetydning bål | drømmetydning fiskedam | drømmetydning prest | drømmetydning purre | drømmetydning riddere | drømmetydning ringer | drømmetydning rosmarin | drømmetydning virksomhet | drømmetydning blomster | drømmetydning begravelse | drømmetydning dyr | drømmetydning hus | drømmetydning avføring/bæsj | drømmetydning ild | drømmetydning vann | drømmetydning frukt | drømmetydning fugler | drømmetydning politi | drømmetydning katter | drømmetydning champagne | drømmetydning overgrep | drømmetydning spedbarn | drømmetydning bade | drømmetydning hunder | drømmetydning lik | drømmetydning nøkler | drømmetydning sølv | drømmetydning engel | drømmetydning garnnøste | drømmetydning diamant | drømmetydning sko | drømmetydning nese | drømmetydning bryllup | drømmetydning bilulykker

Les mer om hva som ligger bak drømmetolkningene her

Skriv en kommentar
Innholdet på dette nettstedet er kun for underholdningsformål