Drommetydning.com/Kinesisk astrologi
 

Kinesisk astrologi og de 12 dyrene

Astrologi er veldig stort i Kina. Det er imidlertid ikke måneden som forteller deg hvordan du er som person, men året du ble født. I kinesisk astrologi er det tolv dyr som sirkulerer og snakker om hvordan du er som person.

Det er vanlig å vente med å få barn til et bestemt år når du har så sterk tro på at det påvirker livet ditt. Drageåret er for eksempel året da de fleste barn blir født.

Kinesiske horoskoper

Akkurat som i astrologien vi er vant til, finnes det også horoskoper i kinesisk astrologi. Imidlertid er disse horoskopene vanligvis satt som generelle horoskoper gjennom hele året, og har en mer generell natur. Les gjerne vårt kinesiske horoskop for 2024.

Legenden om de tolv dyrene

De tolv dyrene blir ikke valgt tilfeldig, men det er to gode legender om hvordan disse ble valgt ut. I den første legenden konkurrerer dyrene selv om å få plass i kalenderen.

Legenden forteller at man ikke kunne måle tid. For å løse dette problemet, ville man lage en kinesisk kalender. Jade-keiseren kunngjorde en konkurranse der dyrene som kunne krysse elven ville bli hedret ved å ha sitt eget år på kalenderen.

Legenden om konkurransen

Selvfølgelig ønsket alle dyr en plass i kalenderen, noe som raskt skapte uenighet og konkurransen ble startet.

Katten og rotten, som alltid hadde vært gode venner, skjønte at de ikke kunne svømme over. De gikk derfor sammen og overtalte oksen til å la dem ri på oksens rygg.

Rett før de nådde land, dyttet rotten katten ut i elva, og hoppet i land før oksen. Dette betydde at rotten tok over først og ble først, oksen andre og katten fløt bort. Katten fikk dermed ikke plass i kalenderen, noe som er grunnen til at katter og rotter fortsatt ikke er enige.

På grunn av sin fysiske styrke klarte tigeren å svømme raskt over elven og ble nummer tre. Kaninen tok fjerdeplassen ved å hoppe over elva via steiner og tømmerstokker.

Dragen brukte vingene sine, fløy over elven og tok femteplassen. Jade-keiseren var imidlertid overrasket over at dragen ikke fløy over umiddelbart og tok førsteplassen. Dragen svarte at han klarte å forhindre en tørke lenger ned i elva og brukte de sterke lungene til å blåse inn en kanin som satt på en tømmerstokk før han tenkte på seg selv.

Slangen svømte over elva side om side med hesten. Rett før landing klarte slangen å skremme hesten, og kom hjem på sjetteplass mens hesten kom til syvende.

Geiten, apen og hanen samarbeidet ved å krysse på en flåte. Disse tre ble dermed åtte, ni og ti i konkurransen.

Til keiserens overraskelse kom hunden svømmende på plass elleve. Akkurat som tigeren, kunne hunden svømme uten problemer. Dog hadde hunden lekt og blitt skitten, og for ikke å forurense elva tok han et bad i en nærliggende dam før han svømte over.

Etter at hunden gikk, og keiseren var i ferd med å avslutte konkurransen, da det hørtes rare lyder fra elven. En fnysende gris svømte i land.

At det tok så lang tid skyldtes at grisen ble sulten og sluttet å spise før svømmeturen. Grisen ble målt og tok en lur før den svømte over for å ta det som ble siste plass, den tolvte.

Legenden om Buddhas nyttår

Den andre legenden er at Buddha inviterte alle dyrene til å feire det kinesiske nyttåret. Bare tolv dyr dukket opp. Disse ble dermed en del av den kinesiske kalenderen, i den rekkefølgen de ankom festen.

Om dyrene og personligheten

Året du blir født forteller deg hvilket dyr du er. Hvis du følger den kinesiske kalenderen, hvis du er født i januar eller februar, kan du tilhøre året for forrige dyr.

Året du er født snakker mye om personligheten din, hvilke yrker du passer inn i og hvordan du er som partner. I likhet med den vestlige verdens tro på dyrekretsen.

Rotta

Rotten er kjent for sin sjarm, oppfinnsomhet og dens overlevelsesevne. Rotten er temperamentsfull og lett å bli sint, men viser ofte en balansert side utover. Rotten virker ofte pedantisk og rastløs.

Rotten er økonomisk og er på grensen til grådighet. På den annen side liker rotten å møte opp og vil imponere, noe som kan føre til at rotten lever opp sparepengene sine for å vise frem en front.

På kjærlighetsfronten er rotten veldig hengiven. Rotten verdsetter selskap og kjærlighet veldig høyt, noe som betyr at rotten lett kan føle seg alene. Rotten har ofte få nære venner da den renner over av kjærlighet.

For å være en rotte må du ha blitt født i ett av årene 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032 osv ...

Symbol og kinesisk tegn for rotten i kinesisk astrologi og kinesiske horoskoper.

Tyren

Tyren har en sjelden evne til å skape tillit og får omgivelsene til å føles bra. Tyren er veldig arbeidsom, sta og viljesterk. Denne kombinasjonen gjør at oksen passer perfekt i lederstillinger.

Tyren er av natur veldig rolig og harmonisk, noe som imidlertid kan gi et kult inntrykk i forhold, da de ofte ikke gir sterke reaksjoner. Når en okse blir sint, kan den imidlertid blusse opp raskt og bli smålig.

Okser er enkle å skape venner og forhold til. Tyren er mer en realist enn en romantiker. Dette betyr at en okse ofte føler sterke pliktfølelser i forholdene hans.

For å være en okse må du ha blitt født i ett av årene 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033 osv ...

Symbol og kinesisk tegn for oksen i den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Tigre

Tigre er sterke, eventyrlystne og proaktive. Tigre er lidenskapelige og liker å ta risiko, ettersom de lett glemmer å tenke før de handler. Tigre trives som ledere, og har vanskelig for andre som prøver å kontrollere.

Gutter født i året for tigeren sies å ha alt potensial til å bli herskere. Tigeren passer også godt i farlig sport.

Motstridende nok liker ikke tigre å ta avgjørelser. Dette fører ofte til at tigre lett utsetter ting.

En tiger viser sin lidenskap og hengivenhet i forhold. Som ung kan sulten etter kjærlighet lett bli overveldet, men med alderen utvikler tigre sin disiplin.

For å være en tiger må du ha blitt født i løpet av årene 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034 osv ...

Tiger-symbol og kinesisk karakter innenfor den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Kaninen

Kaninen er fin og fornuftig. Kaninen har ofte mange venner, selv om den virker sjenert. Kaninen er kjent for å holde seg til ordet og er en lojal venn.

Kaninen blir lett for sentimental og kan virke veldig overfladisk. Kaniner er heldige av natur og veldig økonomiske.

I forhold kan kaninens følsomhet føre til urealistiske forventninger fra en partner.

For å være kanin må du ha blitt født i løpet av årene 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035 osv ...

Symbol og kinesisk karakter for kaninen i den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Dragen

Dragen er modig, forståelsesfull, åndelig og ærlig. Dragen regnes som et gunstig tegn, som er velsignet og står for et langt liv. En drage elsker smiger, men er veldig dårlig til å håndtere pengene sine.

En drage er en optimal partner så lenge du er lojal. Drager, derimot, synes ofte det er vanskelig å binde seg gjennom ekteskap.

For å være en drage må du ha blitt født i løpet av årene 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024, 2036 osv ...

Symbol og kinesisk karakter av dragen innen den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Slangen

Slangen er en håpløs romantiker og stoler på sin sterke intuisjon. Tarmfølelsen oppveier andres verdier. Deres forkjærlighet for å filosofere gjør slangen til en langsom beslutningstaker. Slangen er veldig åndelig disponert.

Selv om slangen er en romantiker, er den veldig selektiv som den lar gå i nærheten. Forfengelighet deres kan skape uenighet i forhold.

For å være en slange må du ha blitt født i løpet av årene 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037 osv.

Symbol og kinesisk tegn for slangen i den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Hesten

Hesten er arbeidsom, sosial og liker å ta ansvar. I tillegg til kjærlighetsforhold, setter hesten seg selv først. Hesten er flink til å ta avgjørelser, men hvis det er noe som ikke interesserer hesten, viser det tydelig at den ikke bryr seg.

Hesten elsker fester og å tilbringe tid sammen med andre. De er også veldig rause av natur, men har et godt syn på økonomien.

Hesten elsker helhjertet. Dette fører ofte til at en forelsket hest lett glemmer seg selv i forholdet, selv arbeidet kan lide.

For å være hest må du ha blitt født i løpet av årene 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026, 2038 osv ...

Symbol og kinesisk tegn på haster innen den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Geiten

Geiten er kjent som en sjarmerende pessimist. Geiten bekymrer seg lett for små ting, liker ikke å være i hovedroller og virker ofte usikker.

Geiten er veldig emosjonell og følger vanligvis hjertet i stedet for hjernen. Deres sterke medfølelse fører dem ofte til å engasjere seg i veldedighet uten å søke bekreftelse.

I forhold gir geiter mye til partneren, men forventer ofte å få enda mer tilbake. Geiten liker å bli tatt godt vare på.

For å være en geit må du ha blitt født i løpet av noen av årene 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027, 2039 osv ...

Symbol og kinesisk tegn for geiten i den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Apen

Apen er veldig intelligent og populær i sitt miljø. Apen er allsidig, og passer derfor inn i de fleste kretser og i de fleste yrker. Apen blir ofte vellykket når den har innsett lidenskapen. Apen er veldig godt lest og holder seg informert, men kan se ut til å bli langvarig når den må dele sin kunnskap.

Apen er veldig redd for å miste sin uavhengighet, og kan derfor synes det er vanskelig å binde seg. Hvis apen føler seg låst i et forhold, kan den lett begynne å lete etter lykke andre steder.

For å være ape må du ha blitt født i løpet av årene 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028, 2040 osv ...

Apesymbol og kinesisk karakter innen den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Hanen

En hane er veldig stolt av seg selv og oppfattes lett som en besserwisser. Haner liker å jobbe, men har en tendens til å overvurdere sine egne evner og påta seg for vanskelige oppgaver. Dette fører til stor skuffelse hvis de mislykkes i noe.

Utseendet er veldig viktig for en hane som liker å vise seg frem. Folk er vanligvis interessert i mennesker som er født i hanens tegn, noe som passer perfekt til hanen som alltid synes han gjør det rette og er noe egoistisk.

En hane er veldig bestemt og sier hva den mener. Dette betyr at en hane ikke passer inn i følsomme mennesker. En hane trives i forhold der den blir bekreftet mye av partneren.

For å være en hane må du ha blitt født i løpet av årene 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029, 2041 osv ...

Symbol og kinesisk karakter for hanen i den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Hunden

Hunden er veldig lojal og samvittighetsfull. Du kan stole på at en hund holder på hemmelighetene dine og dermed inspirerer til stor selvtillit. Imidlertid kan en hund lett virke reservert og ofte se etter feil hos andre mennesker. I tillegg misliker hunden kaldt snakk og forstyrrer ikke sladder.

Hunden er veldig pålitelig, men har vanskeligheter med å stole på andre. Dette gjør det vanskelig for hunden å være sårbar med en partner.

For å være hund må du ha blitt født i løpet av årene 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030, 2042 osv ...

Symbol og kinesisk skilt for hunden i den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.

Grisen

Grisen er veldig kjærlig, tolerant og modig. Grisen liker ikke å forstyrre andre med sine problemer. I begynnelsen kan grisen virke sjenert, men vennskapene den skaper, varer vanligvis livet ut. Grisen liker det gode livet og sparer ikke på hverdags luksus.

En gris tilstreber langsiktige forhold. Grisen er en hengiven partner som lett ignorerer partnerens feil og mangler. De er ofte veldig fornøyde med det de har.

For å være en gris må du ha blitt født i løpet av årene 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043 osv ...

Symbol og kinesisk tegn for grisen i den kinesiske astrologen og det kinesiske horoskopet.
Innholdet på dette nettstedet er kun for underholdningsformål