Drømmetydning miste tenner - Symboler og Mening

Nedenfor kan du lese om hva drømmetydning miste tenner betyr, og hvordan drømmer og symboler rundt drømmer om miste tenner kunne tolkes og tolkes.

Drömtydning miste tenner

Symbolsk betydning

Drømmer om å miste tenner er noe som ofte symboliserer ens egen usikkerhet eller avmakt i møte med noe. Det kan være en situasjon du føler deg veldig usikker eller maktesløs, kanskje du ikke vet hvordan du skal håndtere det eller hva som forventes av deg. Dette symboliseres ved tap av noe som ellers ofte blir sett på som statisk, som ofte blir tenkt på som en selvfølge at de er der i munnen. Å drømme om at du mister tennene dine, kan noen ganger tolkes som at det er en iboende frykt for døden, at du rett og slett er redd for at livet begynner å lide mot slutten.

Frykt for aldring

En annen vanlig symbolikk som også er knyttet til drømmer om tenner, er hvordan disse er knyttet til aldring. Når vi er barn, får vi babytennene våre, som vi da mister i forbindelse med at de blir erstattet med våre permanente tenner. Så kommer visdomens tenner. Når vi da blir gamle, mister vi noen ganger til og med de permanente tennene. Engstelige drømmer om å miste tenner kan derfor noen ganger knyttes til en slags frykt, eller angst, som har å gjøre med aldring. Kanskje det nylig har skjedd noe i kroppen din som har gjort underbevisstheten din mer bevisst på effekten av alder.

Uforståelige hendelser

Så er det også synet på at tennene brukes når vi spiser mat, uten tenner kan vi ikke male ned maten slik at den kan svelges og til slutt smeltes. Dermed kan vi ikke absorbere næring, eller som denne symbolikken tilsier, kan vi ikke absorbere informasjon eller behandle og oversette inntrykk fra omverdenen. Skjer det ting rundt deg som du har vanskelig for å forstå?

Drømmer hvor du mister de øvre fortennene

Drømmer der du mister de øvre fortennene, kan vanligvis signalisere at det er noe du på et ubevisst nivå bekymrer deg for. Dette resulterer i at du føler deg svakere enn normalt, og fører til følelser av usikkerhet. I våken tilstand kan dette manifestere seg som nedsatt selvtillit og syn på kropp og utseende.

Drømmer hvor du mister en hund

Drømmer der du mister en av hjørnetannene, representerer ofte fysisk svakhet, jo flere hjørnetenner som går tapt, jo sterkere er svakheten. Hjørnetannene representerer vanligvis styrke, og skal kunne tygge og bearbeide det råeste og tøffeste kjøttet. Å miste en tann fra hunden betyr at du også mister styrke, noe som kan vekke følelser av sårbarhet, frykt og svakhet.

Drømmer der tennene er løse

Drømmer der man drømmer om at tennene er løse, kan ofte knyttes til manglende selvtillit. De løse tennene sladrer om en indre svakhet og usikkerhet om deres oppførsel og hva andre synes om en.

Teksten ble sist oppdatert 2020-10-01

Sjekk også ut vårt veldig populære gratis dagens horoskop for alle stjernetegnene!

Les mer om hva som ligger bak drømmetolkningene her

Skriv en kommentar
Innholdet på dette nettstedet er kun for underholdningsformål